Астън Вила и Арсенал играят при резултат 2:2 в първи дуел

...
Астън Вила и Арсенал играят при резултат 2:2 в първи дуел
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Астън Вила - Арсенал 2:3, Зинченко изравни

Астън Вила и Арсенал играят при резултат 2:2 в първи двубой от кръга във Висшата лига. Оли Уоткинс вкара още в 6-а минута. Букайо Сака изравни в 16-а минута. Филипе Коутиньо още веднъж даде задатък на домакините в 32-а минута. В 61-а минута Олександър Зинченко изравни. 

Домакините започнаха нападателно и хванаха неопитен Арсенал в първите минути. След контраофанзива Оли Уоткинс съумя да преодолее Салиба и да разстреля Аарън Рамсдейл за 1:0. 

В 12-ата минута Мингс отклони удар с глава на Нкетия в гредата. При тази обстановка обаче флагът на лайнсмена бе вдигнат, тъй че гол нямаше да има.

Арсенал притисна в идващите минути своя противник и в 16-ата минута гостите изравниха резултата. Уайт центрира отдясно, Мингс почисти с глава, само че топката се озова на пътя на Сака, който със страховит изстрел я прати под гредата.

В началото на второто полувреем Арсенал се опита да натисне, само че неприятните вести за хората на Артета се усилиха, откакто Букайо Сака се хвана за крайници с някаква травма. 

В 54-а минута Бен Уайт центрира на главата на Еди Нкетия, който нацели напречната греда.

Само седем минути по-късно, след осъществяване от ъглов удар, Йодегаард откри Зинченко, който с доста акуратен удар от 20 метра съумя да разстреля Мартинес за 2:2. 

В 71-вата минута Мартинели, който размени Тросар, направи добър пробив, задържа топката и пусна в последния миг към Нкетия, само че подаването му бе дълго. 5 минути по-късно и Мартин Йодегаард направи сериозен пропуск от комфортна позиция. 

В 82-а минута Леон Бейли напредна по десния фланг и пласира мощен удар в близкия ъгъл на вратата на Рамсдейл, само че топката се отби в гредата. 

Ето и съставите на двата отбора:

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Морено, Луис, Макгин, Камара, Буендия, Коутиньо, Уоткинс;

Арсенал : Рамсдейл, Зинченко, Габриел, Салиба, Уайт, Джака, Жоржиньо, Йодегаард, Нкетия, Тросар, Сака;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР